comment 0

Cel mai mișto lucru pe care să i-l iei de Valentine’s

Stați liniștiți, n-am înnebunit, îmi place prostia asta cu Valentinul cum îmi place să merg la munte iarna și să fac Penicilină, dar am dat peste ceva mișto de făcut pe 14 februarie care se poate face de unul singur, în doi, în 3, în 10. Nu e porn, nu.

Cel mai mișto lucru pe care poți să i-l iei de Valentine’s e să îi iei sânge. Uite ceva care chiar mi-ar plăcea să primesc. Sau să dau. Am mai scris despre asta, pentru că mă urmărește. Eu nu pot să donez (încalc vreo 4 din regulile de mai jos) și prietenii mei de la Zitec organizează treaba asta pe 14, unde se strâng oameni mișto (și nu pentru că sunt prietenii mei de proteste și de pahar, ci pentru că ei chiar sunt oameni mișto, chiar și tu, Marius, da) să adune sânge pentru spitale.

Plus că au un superbirou, m-aș duce până acolo doar să îmi fac selfie-uri în camera aia făcuta ca-n corabia piraților, sunt vizavi de mall Vitan și băi, donați sânge, la ei sau la alții, la spital direct sau la Centrul de Transfuzie, dar donați. Sângele e singurul, singurul, singurul lucru care nu se poate inventa în laboratoare, indiferent de cât de mult a avansat tehnologia și câte Tezle în spațiu mai trimitem.

  • Uite aici te înscrii pentru 14. CLICK!
  • Uite aici dai join la event pe Facebook. Cine donează sânge fără un like pe Facebook?*
    *Nu, pe bune, nu sunt ironică, eu sunt pro selfie-uri, check-inuri din sala de sport, donat de sânge, uatever. Așa și dacă te lauzi, ce? Dacă motivezi măcar 1 om să facă la fel your job here is done.
  • Tot ce trebuie să știi despre donarea de sânge mai jos, dar acum o să mai bat câmpii, că mă simt nevorbită pe tema asta.

So. Am tot livrat în ultimele zile texte pe iubire și drăgălășenie și simt că m-am stricat puțin la cap. Am plâns de m-a știut tot blocul, cu suspine și urlet, când mi l-au spânzurat pe Vane în Black Sails, lucru care m-a pus pe gânduri. Că eu nu plâng la filme. Pentru asta am viața mea. Daaar, după o analiză corectă completă, mi-am dat seama că e chiar bine c-a murit, ba chiar m-am bucurat din sezonul 4, pentru că defila nonstopul cu abdomenul ăla prin episoade, într-o perioadă de dietă și frunze pentru mine și nu îmi făcea bine. Plângeam de foame, probabil.

Și-am mai avut revelația femeii moderne. Adică dacă ai părerea despre tine că ești o tipă cool și liberă, clar o să iei în derâdere numele Valentinului, că, na, doar nu ești din aia penibilă. Daaar. Daaaar parcă tot ai vrea ca fraierul să facă el ceva-ceva acolo, ca să nu treacă așa neobservata ziua asta. Desigur, la mișto. Ca cei care ascultă manele, așa, pune-o p-aia la mișto, i-auzi versuri, fratele meu!

Ceea ce nu e neapărat un lucru rău. Nu asta cu manelele, aia cu nevoia noastră de-a arăta, dracului, că suntem capabile de afecțiune. Pentru că în demența asta cu feminismul dus la extrem, nu doar că vrem să fim egale bărbatului, vrem să fim noi bărbatul. Să-i arătăm noi lui cum am văzut la Oprah în discursuri pe youtube ce înseamnă mai nou să fii femeie. O bere, o râgăială, un neeepilat, ceva natural, cum ne-a lăsat Domnul. Nu suntem ultimele proaste!

Așa că nu e chiar cel mai rău lucru din lume, dragi femei, să fim umane. Nu doar pe 14, ci în general. Mă rog, umane, nu clingy (adică dependentă emoțional cum ajunsesem eu cu, odihnească-se în pace, Vane, cu vocea, abdomenul și atitudinea aia de pirat rău, Doamne!), că e o linie destul de ușor de trecut. Mă rog, și să nu mai cereți flori. Doamne, nu mai omorâți florile aiurea, nu mai încurajați  afacerile cu lalele scumpe și moarte, doar pentru o poză de Facebook, să moară acasă în vază, să miroasă urât, să te apuce dracii când trebuie să le arunci, să speli vaza. Florile sunt moartea. Florile și tarabele de la Romană cu insert orice ar conține ele acolo.

Un 14 februarie care începe cu o donare de sânge și se termină cu vin și pizza cu el, cu prietenii, cu oameni random de la bar, uatever!, e ce mi-ar plăcea mie să fac. În fiecare zi. Dacă aș putea să donez. Sau să beau vin. Sau să mănânc!


Beneficiile donatorilor și ce condiții trebuie să îndeplinești ca să poți dona sânge:

Care sunt BENEFICIILE donării de sange?
– Creșterea imunității
– Salvezi 3 vieți
– 1 zi de concediu plătit
– Analize gratuite (RH; Grupa sangvină; Hepatita B, C; HIV(SIDA); HTLV (leucemie); VDRL (sifilis); ALT (probe hepatice))
– Bonuri de masă (bonuri de masă în valoare totală de 60 lei)
– 50% reducere la metrou și RATB
– TRICOUL #cei1024 în limita stocului disponibil (care aratăăăăăă f șmecher! cc prietenii mei de la Zitec?)

Ce trebuie să ştii când donezi sânge?
– nu trebuie să iei antibiotice;
– nu ești obosit în ziua donării;
– nu ai consumat alcool cu 48 de ore înainte (mai ales bere);
– nu ai fost supus recent unor intervenții chirurgicale (ultimele luni);
Vezi toate condițiile pe care trebuie să le îndeplinești AICI

Înainte de donare
– Mănâncă la micul dejun;
– E ok sa bei și o cafea înainte (chiar indicat pentru cei cu tensiunea scăzută);
– Se vor completa câteva chestionare înainte de donare (durează 5 minute);
– Nu fuma înainte de donare și după. Așteaptă măcar o oră.

Beneficii pentru organism:
Sângele este împrospătat, imunitatea organismului creste, riscul de paralizie și accident vascular se reduce cu 30%.
În plus, în urma donării de sânge, rezistența organismului la șocuri crește, astfel că, dacă vei suferi un accident, reacția organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui.

Alte informații
– Trusa utilizată pentru fiecare donare este sterilă și de unică folosință.
– Senzația de leșin sau oboseală după donare este foarte rar întâlnită.
– Înaintea donării ți se vor pune câteva întrebări legate de starea de sănătate și ți se va face un mic examen medical ce include hemoglobina, pulsul și tensiunea.
– Rezultatele testelor sunt confidențiale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *