comment 0

Cum sa NU procedezi la Electric Castle cu 1 day ticket

Atentie, o sa fie lung si amar (pentru mine)!

– Hai sa facem o golaneala! Ne trezim frumos vineri la 06:00, ne facem tabieturile, la 8 plecam cu Raul cu blablacar, la 15:00 suntem la Cluj.
– Ok. Haide!

Vineri 15:00 Cluj

Am ajuns la Cluj, hai sa vedem cum ajungem la castel, ca #meetmeatthecastle nu e chiar asa, sub clar de luna, la portita sau dupa copac ca-n filmele indiene. Telefoane, google, aoleu aplicatia, stai sa o dau jos, care era parola de la cont, hai ca vedem pe drum, cheama Uber, unde e?, acolo. Bun. Am ajuns la autogara EC. Coada la bilete era cam cati erau aia in Game of Thrones cand a sarit Arya si l-a facut la buzunare pe ala cu briceagu’. In fine.
– Donșoara, bilete online este?
– Aaa da, si la cat o sa stati la coada sa urcati, aveti tot timpul!

Asta a sunat si bine si rau. Ok. Hai sa luam online. Mama, nume, prenume, email, telefon, ora rezervarii, cnp, grupa sanguina, teorema lu thales, cum ii chema pe aia din rascoala de la Bobalna, pe toti. Da cardul, zi codu ala de pe spate, da-mi codu din sms. Ok. Download tickets, scanat, urcat. O viteza statica, dupa 40 de minute eram cam la modul “nashule mai da-i a treia sa-ti traiasca phamilia”. 2 fete in stanga joaca “ce incape intr-o valiza?” (Bunaaa, Anca!). “Gangrena” cand au ajuns la G. Nu glumeau, s-a pus. In fine. Dupa inca 30 de minute eram “boss unde ti-ai facut stagiatura ca stii numa scurtaturi gen Bucuresti” am luat-o prin niste sate de nu era nicio masina nici la dus nici la intors. Dupa vro 15 minute vedem ditai coloana de autocare. Aaa, aici e ma de noi, nu vezi ca se sta?!

Vineri 17:00 Bontida
Yaay Bontida, land of the free, home of the brave. Hai sa ne luam bratarile. Ah check-in, da.
– Ce? Rucsacii? Stam doar o zi, plecam la Bran maine.
– Deodorante aveti?
– Pai da, mai obisnuiesc si sa ma spal ocazional.
– Ok, hai treci.

Cred ca dupa primii 40-50.000 de oameni nu cred ca mai esti asa constiincios la cautari. Bun, avem bratari, aa stai sa punem bani pe ele. Bun, hai sa bem, mancam, ceva, orice, ca mi-e de de toate, inclusiv mare somn. Hai sa lasam rucsacii la camping. Great ideea. Bun, hai la muzici, scene, ale alea, panarama. Ce? Sa mancam mai intai? Ah da, hai sa mergem. Ia uite, coada ca la bilete. Aici e de noi. Sarumana pentru masa, hai la scena. Ce? Sa ne schimbam? Bine du-te tu, ca io asa raman. Buna buna, ce mai faceti, ce mai ziceti, el e el ea e ea. Aa da te stiu, haha super. Cum a fost. Nice. Main stage: Florence. Sarumana, domnisoara, da’ nu stiam ca le aveti pe unduiala. Se accepta. Mai venim.

Vineri spre sambata 00:00 Bontida
Hai sa plecam la Brasov. Boon. Pe blablacar nu pleaca nimeni, pe carpooling nimic, aaa avem tren din gara Bontida la 2:49. Ajunge la 10 in Bv. Piesa. Ne urcam, dormim, suntem fresh la 10:00. Io ma culc o ora pe pufu asta, aici intre boxele astea cu Prodigy si filmu asta de groaza sau Harry Potter. Tot aia. Hai, trezirea ca e 2:00. Hai sa ne miscam. Gara de la 3.1 km se mutase la 4.5. Hmm nu prea e bine, hai in centru Bontidei. And then it hit us. Coada la bilete autocare era de 2.5h plus inca 1h minim sa urci, plus inca 1h sa ajungi in Cluj. Toate pentru Cluj. Ok. Next. Bolt are cursa minima de 140 ron, Uber nu are masini, Taxi nu se are…
– Nu va suparatz, sunteti din Bontida?
– Da!
– Avem si noi tren din gara Bontida in 20 de minute. Ne puteti duce? Contracost evident.
– V-as duce dar dupa 800 de m, se face coloana de 3km. Nu aveti nici o sansa sa ajungeti la gara Bontida decat pe jos.

Sambata 03:00 Bontida
Drama plus frig plus foame plus nervi starts to kick in. Tren Cluj gara de est pleaca la 5 (ce facem pana la 5??) si trebuie sa schimbam la Teius (ce dracu facem la Teius 2 ore??), tren gara centrala Cluj pleaca la 9 (ce dracu facem pana la 9???). Hai la coada la astia la autocare, de zici ca sunt aia de se pregatesc sa intre in Aria 51, ca oricum nu avem cu cine sa plecam. Nu mai rezist. Ma duc sa investighez, opa de ce o coada aia doar de 10 metri de casa de bilete??! Ia sa stau la ea. Sarumana, 2 bilete priority. Hai ca am luat priority. Urcat autocar. Somn. 1h later: Coboram si noi aici, la revedere.

Sambata 04:00 Cluj
Scary sight. Cfr-ul de la 5 avea doua schimbari de tren. Fock it. Microbuze. Uite astia apar peste tot, piata Mihai Viteazu, vizavi de McDo. Hai pe jos, ca avem 800 de m. Ok am ajuns. Asta o fi locul? Nici un microbuz. Aia e, e 5. Cursa e la 6:00 din Cluj la Brasov. Rezervare cu o zi inainte. Aia e, asteptam. Macar ne indruma sefu la 6:00 daca nu e loc. Pana una alta te fac un McPuisor? 5:45. Ba nu e nimeni, ce plm fac astia?! Ia suna. Pula, nu raspunde nimeni.
– Domnu’ ma scuzati ca vin la geam la autocar cand sunteti la semafor, da’ pleaca ceva la 6 de aici spre Brasov?
– Habar n-am, da’ poate de la gara de est.
– Si aia unde e?
– La vreo 3 km incolo.
– Aha. Ok.
Hai sa dam o tura de bloc poate e ascunsi astia. Unde mm sunt toate microbuzele/cursele din lista asta? Ca nu e nimeni aici. Uite o cursa de Gherla.
– O cursa Cluj – Brasov de pe aicishea?
– Aaa de aici sigur nu. Ati incercat la Axi?
– Ce e aia?
– Au aia o cursa.
– Pai si de unde?
– Nu stiu da pot sa va las pe strada Turzii.
– Si acolo ce e?
– Autocare, microbuze.
– Acolo mergem.
– Da’ cautati totusi Axi tours.

Ia uite, aici au un jpg cu nr. de telefon, ore, cursa microbuz, pret. Aia e. Suna.
– Alo. Buna ziua, am vrea 2 bilete la cursa Cluj – Brasov de la 6:30.
– Cate persoane?
– 2.
– Aveti rezervare?
– Nu.
– Bine. Spuneti la masina lu’ Sorin ca ati vorbit cu Mihai.
– Bine. Multumesc. Unde e masina?
– Autogara Veta!
– Veta??
– Veta, da.
– Bine, la revedere.
– Mi-a zis sa ma duc la autogara Veta?
(Soferul cu cursa de Gherla incepe sa rada) BETA!
– Aha. Unde e asta?
– Prin zona, taxi. E 10 lei.
– Si timp?
– 10 minute.
– Trageti pe dreapta va rog. Multumesc.

Sari. Bolt. Salut. Baga mare ca in 15 min avem microbuzul. No da timp sa tot avem. Asa. Unde mm e peronu 1. Gata ala e. Opa vine microbu cu axi.
– Neata. Stiti am vorbit cu Mihai pentru 2 persoane.
– Pai da, dar nu v-a zis ca intai iau rezervarile?
– Nu. Dar are logica. Ok.
– …..
– Cum e?
– Pai nu mai am locuri.
– Great. Urmatoarea cursa?
– Numai asta e.
– Alti operatori?
– Nu prea cred ca mai sunt.
– Aha. Super. Pai si? In picioare ne iei?
– Da. Pana la Tarnaveni.
– Ce-i aia?
– O localitate.
– Pai si avem Maglev, Tgv, aeroport de acolo? Ce facem de acolo?
– Pai de-acolo va asezati. (Ooo umor fin. Le are Sorin)

Haida. Stat in picioare dupa 30 de ore de nesomn printre serpentine. Vis. Hai sa ma asez pe jos intre scaune, ce dragut, suporturile de la cotierele oamenilor (care au loc) ma lovesc in coaste. Simetric. Hai sa ma ridic ca raman fara coaste si deja am adormit de 2 ori pe baba asta. Imi ridica capul de zici ca aveam cel putin lepra. Tarnaveni. Locuri. Somn.

Sambata Brasov 11:30
Salut, salut. Doamne iarta-ma. Du-ne repede undeva ca trebuie sa de toate. Mancare, apa, paturi. Ce? Aa sa luam ceva de la LIDL? Sigur.

Sambata Bran 13:00
Somn usor!

***Acest material a fost scris de un special guest, also known as Ștefan ori înlocuitor de best friend când sunt Clau și Purdel plecate și trebuie cineva să-mi asculte dramele cu bărbații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *